consider...abbotsford_warehouse_itn_feat
13Σεπτεμβρίου2012
Συγγραφεας

Κατηγορια: Αρχιτεκτονική

Αυτό το πρώην Καθολικό Τεχνικό Κολέγιο μετατράπηκε σε δύο τριώροφα διαμερίσματα. Για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφαιρέθηκε η στέγη αλλά διατηρήθηκαν τα πατώματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως βάση για ακόμη ένα νέο όροφο. Ο νέος όροφος σχεδιάστηκε πιο μικρός ώστε να υπάρχει χώρος για ένα μεγάλο μπαλκόνι και ένα δωμάτιο.

Στην είσοδο έχουν τοποθετηθεί τζάμια ύψους 4 μέτρων με λεπτομέρειες από σίδερο τα οποία προσφέρουν μια δραματική νότα στην κατασκευή και επίσης δείχνουν την “μεγαλοπρέπεια” των υψηλών ταβανιών που έχει το κτήριο. Τα παλαιά ξύλινα δοκάρια αφαιρέθηκαν, επισκευάστηκαν και επανατοποθετήθηκαν ενισχυμένα με κρυφές σιδερένιες ράβδους για μεγαλύτερη αντοχή.

Νέες σωληνώσεις για φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό τοποθετήθηκαν σε όλη την κατασκευή με τέτοιο τρόπο ώστε κάποια κομμάτια να είναι εκτεθειμένα και να “συμμετέχουν” στην εσωτερική διακόσμηση. Επίσης, έβαλαν νέα ξύλινα πατώματα και σκάλες. Τέλος, για κάγκελα στα μπαλκόνια χρησιμοποίησαν ένα διακριτικό σιδερένιο σκελετό “ντυμένο” με τζάμια για να μην περιορίζουν τη θέα.

Αρχιτέκτονας: ITN Architects
Τοποθεσία: Μελβούρνη, Αυστραλία
Επιβλέπων Αρχιτέκτονας: Nigel Grigg
Εργολάβος – Κατασκευή: Josh Millie – Jomil Engineering
Interior Design & Επίπλωση: Alexandra Neumann
Μέγεθος Κατασκευής: 590 τ.μ.
Χρονολογία: 2012
Φωτογραφίες: Mathew Moore, Michael Downes, Nigel Grigg

 

Παρόμοια Άρθρα:

Καντε ενα Σχολιο

Το μηνυμα σας.

Ποιος ειστε?