06Ιανουαρίου2015
Συγγραφεας

Κατηγορια: Video, Άνθρωποι, Μουσική

Ο Darren Foreman είναι ένας ιδιαίτερος μουσικός από το Λονδίνο, ο οποίος γεννήθηκε το 1982 στο Stanmore της Βόρειας Αγγλίας.

Με εκπληκτικές ικανότητες στο beatboxing, o Darren είναι γνωστός στη μουσική κοινότητα με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο “Beardyman”. Απέκτησε το συγκεκριμένο παρατσούκλι τυχαία, κατά την δημιουργία ενός flyer για μια από τις πρώτες παραστάσεις του. Χωρίς κάποιο καλλιτεχνικό όνομα εκείνη την εποχή, βασίστηκε απλώς στο γεγονός πως εκείνο τον καιρό, ένα από τα στοιχεία του παρουσιαστικού του ήταν η γενειάδα του..

Απόφοιτος του University of Sussex, o Beardyman είναι ο πρώτος beatboxer στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος κέρδισε δύο φορές το βραβείο του καλύτερου beatbox καλλιτέχνη (UK Beatbox Champion).

Χαρακτηριστικό στοιχείο του ως μουσικός, αποτελεί το γεγονός πως ο ίδιος “δημιουργεί” μουσική χρησιμοποιώντας απλώς τους ήχους τους οποίους παράγει με την φωνή του! Η μουσική του περιέχει πολλές φορές στοιχεία από drum n’ bass, dubstep, breakbeat, techno, trance και άλλα είδη μουσικής.

Ο ίδιος έχει επηρεαστεί από καλλιτέχνες όπως ο Rahzel και ο MC Xander, ο οποίος χρησιμοποιούσε εξειδικευμένα μηχανήματα για να δημιουργήσει loops και samples από τα φωνητικά του.

Πρόσφατα, ο Beardyman δημιούργησε ένα ειδικό μηχάνημα με την ονομασία “Beardytron 5000 mkII” το οποίο είναι ικανό, όπως λέει και ο ίδιος, να εκφράσει του ήχους που γεννιούνται μέσα στο μυαλό του!

Απολαύστε τον!

Παρόμοια Άρθρα:

Καντε ενα Σχολιο

Το μηνυμα σας.

Ποιος ειστε?

Ad Block Detected

We noticed that you are using an adblocking software.
We rely on ads in order to provide you
this free tool & to operate this website.
We would appreciate it very much if you whitelist our
website in your AdBlocker.