17Αυγούστου2012
Συγγραφεας


Τίτλος: Sling Blade (Κοφτερό Λεπίδι)

Σκηνοθεσία: Billy Bob Thornton

Σενάριο: Billy Bob Thornton

Έτος: 1996

Πρωταγωνιστές: Billy Bob Thornton, Dwight Yoakam και J.T. Walsh

Είδος: Δράμα

Πλοκή: Ο Karl Childers, ένα άτομο με ειδικές ανάγκες, ο οποίος νοσηλεύεται από την παιδική του ηλικία για την δολοφονία της μητέρας του και του εραστή της, απελευθερώνεται για να ξεκινήσει μια νέα ζωή σε μια μικρή πόλη.

Γιατί στο Consider? : Το Sling Blade κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου ενώ προτάθηκε και για Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού (Billy Bob Thornton). Η Washington Post χαρακτήρισε την ταινία ως ένα αριστούργημα της «Νότιας» αφήγησης (“masterpiece of Southern storytelling”) ενώ η ερμηνεία του Billy Bob Thornton θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστη!

Ατάκες που έμειναν: «Some folks call it a sling blade, I call it a Kaiser blade» (μερικοί το αποκαλούν κοφτερό λεπίδι, εγώ την αποκαλώ λεπίδα Kaiser)

Αξιοσημείωτα/Περίεργα: Προκειμένου να καταφέρει να αποδώσει το περίεργο περπάτημα του Karl, ο Thornton έβαζε σπασμένα γυαλιά μέσα στα παπούτσια του!

Οι εκφράσεις και ο τρόπος ομιλίας του κεντρικού χαρακτήρα (Karl) εμπνεύστηκαν από τον ίδιο τον Thornton, ο οποίος έκανε γκριμάτσες μπροστά από έναν καθρέφτη κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «The Man Who Broke 1,000 Chains».

Βαθμολογία: 8.5/10

Trailer:

 

Παρόμοια Άρθρα:

 

 

Καντε ενα Σχολιο

Το μηνυμα σας.

Ποιος ειστε?

Ad Block Detected

We noticed that you are using an adblocking software.
We rely on ads in order to provide you
this free tool & to operate this website.
We would appreciate it very much if you whitelist our
website in your AdBlocker.