14Φεβρουαρίου2013
Συγγραφεας

Κατηγορια: Τέχνη

I hate nice art” έχει δηλώσει ο ζωγράφος George Morton Clark. Γεννημένος το 1982, ο Βρετανός καλλιτέχνης άρχισε να ζωγραφίζει στην ηλικία 3-4 ετών. Επηρεάζεται από τις εμπειρίες και τα ταξίδια του και τα χρησιμοποιεί για να αναπτύξει, μέσω των έργων του, μια αφηρημένη έννοια για το περιβάλλον του. Εμπνέεται από την Baroque περίοδο αλλά φαίνεται και η επιρροή από τα ιαπωνικά manga.

Χρησιμοποιεί την τέχνη του για να δώσει φωνή στον εαυτό του. Κάτι που θεωρεί πολύ σημαντικό και πως όλοι πρέπει να έχουν. Γι’ αυτόν η ζωγραφική δεν είναι μια επιλογή, αλλά μια αναγκαιότητα. Αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού του σαν ανθρώπινο ον.

Το σημείο εκκίνησης μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως ένα χρώμα ή μια εικόνα από την όποια μετά συγκεντρώνονται συναισθήματα. Μπορεί να αλλάξει δραστικά όμως όσο ζωγραφίζω. Αλλά αντί για απογοητευτικό, θεωρώ ότι αυτές οι εξελίξεις είναι το πιο συναρπαστικό μέρος της δημιουργικής διαδικασίας.George Morton Clark
Όταν ζωγραφίζει, ζωγραφίζει για τον εαυτό του και κατ’ ευθείαν από τον εαυτό του και δεν σκέφτεται τον θεατή, ειδάλλως θεωρεί το έργο άψυχο.

Αγαπημένη του θεματική είναι ο άνθρωπος, αν και τα πρόσωπα που ζωγραφίζει είναι παραμορφωμένα. Υπάρχει μια απόκοσμη γοητεία στα έργα του με έντονα σκοτεινά στοιχεία και δεν είναι πάντα εύκολο να κατανοηθούν. Έχουν χαρακτηριστεί τολμηρά, διότι μέσα υπάρχουν “δηλώσεις” βίας και επιθετικότητας. Μάτια γεμάτα φόβο, εκφράσεις πόνου, πρόσωπα θυμάτων, σημάδια αίματος. Τα θέματα θυμού και βίας παίζουν μεγάλο ρόλο στα έργα του και μέσω αυτών νιώθει πως απελευθερώνεται συναισθηματικά από αυτά. Η πράξη της δημιουργίας τον εμποδίζει να δείξει τον θυμό του στο ευρύ κοινό.

People tell me that I have issues, but then I tell them, I’m putting it down on a canvas instead of walking into a Post Office with a shotgun.George Morton Clark
Έργα, κατά κάποιο τρόπο όμορφα μα και συναισθηματικά επιβλητικά.

 

 

Παρόμοια Άρθρα:

Καντε ενα Σχολιο

Το μηνυμα σας.

Ποιος ειστε?