20Σεπτεμβρίου2012
Συγγραφεας

Κατηγορια: Design, Τέχνη

Ο Jason Freeny γεννήθηκε το 1970 στο Silver Spring Maryland και σπούδασε Βιομηχανικό Σχεδιασμό στο Pratt Institute της Νέας Υόρκης. Περνώντας την δεκαετία του 90 ταξιδεύοντας, ο Jason, είχε την ευκαιρία να δουλέψει ως σκηνογράφος σε αρκετά έργα ανά τον κόσμο. Στη συνέχεια, εντάχθηκε στο ειδικό τμήμα εκδηλώσεων του MTV ως ανεξάρτητος σχεδιαστής όπου και σχεδίασε αρκετά σκηνικά για το μουσικό κανάλι. Οι πιο αναγνωρίσιμες δουλειές του για το MTV ήταν τα μοναδικά τρόπαια που δημιούργησε για την σειρά “Rock-n-Jock” και για τα βραβεία “TRL Awards”. Ο ίδιος έχει δουλέψει ως εικονογράφος – σχεδιαστής και για πολλά περιοδικά, όπως το Heavy Metal, το Penthouse και το Time Out New York.

Το 2002, ο Jason έκανε την μετάβαση στην ψηφιακή κόσμο και ένα χρόνο αργότερα προσελήφθη ως σχεδιαστής παιχνιδιών. Αν και την συγκεκριμένη θέση την κράτησε μόνο για ένα χρόνο, η επιρροή που έχει στα έργα που δημιουργεί έως και σήμερα είναι εμφανής. Η πρώτη του επαφή με την “φανταστική ανατομία” ήταν το 2000 με την απεικόνιση ενός μυθολογικού τέρατος, του Incubus. Η δημιουργία του πρώτου ψηφιακού σχεδίου ανατομίας έγινε αρκετά αργότερα, το 2007, με το “Pneumatic Anatomica”, και τέλος, το πρώτο γλυπτό ανατομίας το δημιούργησε το 2010 και ήταν το Anatomical Dunny.

Οπλισμένος με υπερδραστήρια φαντασία, ο Jason Freeny  δημιουργεί έξυπνα και περίτεχνα έργα μέσω ενός συνδυασμού υλικών, ανατομίας, pop κουλτούρας και σπιρτάδας! Ανάμεσα στα παρακάτω έργα θα δείτε όπως δεν έχετε ξαναδεί την Barbie, τον Mario, τον Mickey Mouse, αλλά και το Μικρό μου Πόνυ. Απολάυστε…

Παρόμοια Άρθρα:

Καντε ενα Σχολιο

Το μηνυμα σας.

Ποιος ειστε?

Ad Block Detected

We noticed that you are using an adblocking software.
We rely on ads in order to provide you
this free tool & to operate this website.
We would appreciate it very much if you whitelist our
website in your AdBlocker.