07Ιανουαρίου2013
Συγγραφεας

Κατηγορια: Αρχιτεκτονική

Το σπίτι S11 βρίσκεται σε ένα προάστιο Petaling Jaya της Μαλαισίας. Το παλιό σπίτι που υπήρχε στο συγκεκριμένο μέρος είχε χτιστεί το 1960 και είχε ερειπωθεί εδώ και χρόνια. Ένα νέο “πράσινο” σπίτι που θα ακολουθούσε τις γραμμές της φύσης ήταν στα σχέδια των αρχιτεκτόνων, σχεδιασμένο έτσι ώστε να επιτύχει την υψηλότερη βαθμίδα, επιπέδου Platinum, στο Πράσινο Κτιριακό Δείκτη της Μαλαισίας.

Τα πέντε μεγάλα δέντρα που υπήρχαν στο σημείο διατηρήθηκαν και οριοθέτησαν τα όρια του νέου σπιτιού, ενώ πολλά από τα υλικά που προήλθαν από την κατεδάφιση του παλιού σπιτιού επαναχρησιμοποιήθηκαν. Μεταξύ άλλων, το παλιό σκυρόδεμα θρυμματίστηκε και χρησιμοποιήθηκε για μπάζωμα, τα ξύλα της σκεπής για εσωτερική επένδυση και στήριξη και τα παλιά τούβλα χρησιμοποιήθηκαν για μερικούς από τους εσωτερικούς τοίχους.

Η θέση των τοίχων καθώς και η γενική οριοθέτηση του κτίσματος είχε μελετηθεί έτσι ώστε να επιτευχθούν οι πιο “πράσινες” συνθήκες. Επίσης, για την μόνωση της οροφής χρησιμοποιήθηκαν υλικά για την εξασφάλιση κατάλληλων θερμοκρασιών στο εσωτερικό.

Ειδικά χρώματα, δάπεδα, ανακυκλώσιμα υλικά και δεξαμενές στην οροφή, είναι λίγες από τις “ιδιαιτερότητες” που βασάνισαν τους αρχιτέκτονες, τους μηχανικούς και τους κατασκευαστές αυτού του “πράσινου” επιτεύγματος.

απολαύστε…

Αρχιτέκτονες: ArchiCentre
Τοποθεσία: Petaling Jaya, Μαλαισία
Υπεύθυνος Αρχιτέκνονας: Tan Loke Mun
Πολιτικοί Μηχανικοί: Jurutera Perunding TSSC
Κατασκευαστής: Atlantic Builders
Χρονολογία: 2012
Φωτογραφίες: Lin Ho

 

Παρόμοια Άρθρα:

Καντε ενα Σχολιο

Το μηνυμα σας.

Ποιος ειστε?