02Απριλίου2013
Συγγραφεας

Κατηγορια: Αρχιτεκτονική

Η Villa Lokaator (Βίλα Εντοπισμού) βρίσκεται κοντά σε μια πρώην στρατιωτική Σοβιετική βάση, εξού και ο “στρατιωτικός” αρχιτεκτονικός σχεδιασμός της. Ως αρχικό σημείο χρησιμοποιήθηκε ένας μισογκρεμισμένος στρατώνας, κατασκευασμένος από τούβλα. Ο πελάτης επιθυμούσε να κρατηθεί το στρατιωτικό περιβάλλον και να ενσωματωθούν οι υπάρχον τοίχοι στο νέο κτίριο.

Η κατασκευή εξωτερικά απαρτίζεται από 2 κυρίως υλικά, μπετό για τον σκελετό και τους τοίχους, και γυαλί για την πρόσοψη. Όπως θα δείτε και παρακάτω, το σχέδιο περιλαμβάνει, 2 “παρατηρητήρια” στα δύο άκρα του κτιρίου που κοιτούν προς το θαλάσσιο μέτωπο, και στο ισόγειο ένα ευρύχωρο σαλόνι, μια κουζίνα και ένα γκαράζ, τοποθετημένα επίσης παράλληλα με την θαλάσσια ακτή.

Στο εσωτερικό της κατασκευής έχει χρησιμοποιηθεί ξύλο σε στρατηγικά σημεία και στους τοίχους είναι εμφανή τα τούβλα που διατηρήθηκαν από το παλαιό κτίριο.

Το αποτέλεσμα είναι μια ηλιόλουστη βίλα που θυμίζει καταφύγιο σε μια παραθαλάσσια τοποθεσία, περιτριγυρισμένη από πράσινο.

Αρχιτέκτονας: Kavakava Architects
Τοποθεσία: Εσθονία
Επιβλέπων Αρχιτέκτονες: Indrek Peil, Siiri Vallner
Μηχανικοί: Maari Idnurm, Juhan Idnurm EEB
Μέγεθος Κατασκευής: 197 τ.
Χρονολογία: 2007
Φωτογραφίες: Paul Riddle, Martin Siplane, Courtesy of Kavakava Architects

 

Παρόμοια Άρθρα:

Καντε ενα Σχολιο

Το μηνυμα σας.

Ποιος ειστε?

Ad Block Detected

We noticed that you are using an adblocking software.
We rely on ads in order to provide you
this free tool & to operate this website.
We would appreciate it very much if you whitelist our
website in your AdBlocker.